Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از تعیین نظام رتبه بندی ۲۶ گانه دانشگاه آزاد اسلامی براساس عملکرد واحد‌های دانشگاهی خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جلسه محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با رؤسا و دبیران استان‌ها و واحد‌های ویژه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

طهرانچی در ابتدای این جلسه با تبریک موفقیت‌های اخیر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه‌های کمی و کیفی پژوهش، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به تعداد مستندات علمی وب آو ساینس سال ۲۰۲۰، رتبه ۷۱ بین‌المللی و رتبه اول ملی را کسب کرده که این رتبه بهترین جایگاهی است که دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی بیرون از مجموعه پیشرو‌های علم، به آن دست یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: برخی دانشگاه آزاد اسلامی را متهم می‌کردند که تنها از لحاظ کمی پیشرو است، اما این دانشگاه در بحث کیفیت پژوهشی نیز جزو دانشگاه‌های به‌روز و پیشرو بوده و امسال موفق به کسب جایگاه ۷۹ در مقالات برتر ۱۰ درصد جهان و رتبه ۴۶ در بین رده یک درصد بهترین مقالات جهان شد. همچنین مجموعه مقالات دانشگاه آزاد اسلامی Q۴ برخلاف سال ۲۰۰۵ کمتر شده و مقالات Q۱ رتبه اول را پیدا کرده و افزون شده که این دستاورد‌ها نشان می‌دهد طی دو سال اخیر همکاران ما در دانشگاه آزاد اسلامی عملکرد بسیار خوبی در کیفیت بخشی داشته‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با محکوم کردن تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: هدف تحریم‌ها ایجاد توقف در پیشرفت علمی کشور است و دشمنان ایران می‌خواهند کار‌های برجسته و پیشرفت‌هایی که در حوزه‌های علمی، فناوری، اقتصادی و فرهنگی داشته‌ایم را متوقف کنند، اما دانشگاه آزاد اسلامی در این بین به سهم خود در جهت پیشرفت علمی و بسترسازی اشتغال دانش بنیان به طور جد عمل خواهد کرد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی انضباط بخشی آموزشی در این دانشگاه را اتفاق بزرگی قلمداد کرد و افزود: اگر کمک مدیران استان‌ها و واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی نبود، سامانه آموزشیار محقق نمی‌شد. با توجه به انتظار پذیرش دانشجویان جدیدالورود، پیش بینی می‌شود ثبت نام امسال در دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته باشد.

طهرانچی با اشاره به افزایش اقبال عمومی نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی طی دو سال اخیر، گفت: علیرغم آنکه جمعیت کشور و تعداد افراد واجد الشرایط ورود به دانشگاه در سال اخیر افزایش نداشته، اما خوشبختانه توجه مردم به دانشگاه آزاد اسلامی افزایش یافته و سال گذشته و امسال شاهد افزایش پذیرش دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی در این دانشگاه بوده‌ایم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به احیای نظام رتبه‌بندی واحد‌های دانشگاهی براساس معیار‌های عملکردی جدید اشاره کرد و گفت: به همت معاونین محترم دانشگاه، نظام رتبه بندی ۲۶ گانه واحد‌های دانشگاهی طراحی شد که براساس آن عملکرد واحد‌های دانشگاهی در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، اقتصادی، فناوری، نگاه درونی و نگاه بیرونی ارزیابی می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: براساس نظام رتبه بندی ۲۶ گانه دانشگاه آزاد اسلامی، عملکرد مالی واحد‌ها و مراکز در سه حوزه درآمد (شامل تعداد دانشجو، فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه و بهره‌وری اقتصاد واحد)، هزینه‌های مازاد (شامل مازاد نیروی انسانی و عدم صرفه جویی) و برنامه‌ریزی مالی (شامل میزان درصد رشد پیش بینی شده در بودجه و درصد تحقق آن) تقسیم بندی می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از دسته بندی شهریه‌های دانشجویی براساس رشته و محل تحصیلی دانشجویان خبر داد و گفت: یکی دیگر از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در راستای کیفیت بخشی آموزشی و رقابت پذیر کردن واحد‌های دانشگاهی، تعیین شهریه براساس میزان استقبال از رشته‌ها و واحد‌های دانشگاهی است. بر این اساس رشته‌های تحصیلی در رشته‌های غیرپزشکی به ۱۲ گروه دسته بندی شده و در هر گروه رشته‌هایی که مورد استقبال بیشتر و کمتر دانشجویان قرار دارد به تفکیک تعیین شده و شهریه آن متناسب با درجه بندی واحد‌ها و مراکز دانشگاهی تعیین شده است.

وی ادامه داد: این تقسیم بندی به دانشجویان کمک می‌کند تا براساس علاقه و سطح مالی خود، رشته و واحد دانشگاهی را انتخاب کنند. همچنین این اقدام باعث می‌شود تا واحد‌های کوچک انگیزه و رقابت با واحد‌های بزرگ را داشته باشند. لازم است رؤسای استان‌ها و واحد‌های دانشگاهی اطلاع کامل از وضعیت سطح بندی واحد‌ها و تعیین شهریه‌های جدید براساس این نظام داشته باشند و دانشجویان را نسبت به این تصمیمات آگاه کنند.

طهرانچی ادامه داد: آمار ثبت نام دانشجویان جدیدالورود دانشگاه آزاد اسلامی رشدیابنده و نویدبخش است که نشان می‌دهد مردم نسبت به این دانشگاه اقبال پیدا کرده‌اند و از دانشگاه آزاد اسلامی به خوشنامی یاد می‌شود، بنابراین تمامی مدیران دانشگاه آزاد اسلامی باید نسبت به موضوعات تربیتی و فرهنگی دانشجویان دغدغه داشته باشند و برای رشد و پیشرفت آن‌ها تلاش کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: ان شاءالله با کمک تمامی همکاران دانشگاه آزاد اسلامی بتوانیم دانشگاهی بسازیم که همانطور که در حوزه پژوهش پیشرو و موفق به کسب رتبه‌های برتر شده، در حوزه آموزش هم با انضباط بخشی و یکپارچه سازی بتواند در بین دانشگاه‌ها سرآمد باشد که این کار جز با تلاش، جدیت و همت همه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی حاصل نمی‌شود.

در ادامه این جلسه سه ساعته، رؤسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی سؤالات و پیشنهادات خود را درخصوص موضوعات مربوط به برنامه‌های دانشگاه مطرح کردند و طهرانچی و فداکار معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی به آن‌ها پاسخ دادند.

بهروز طهماسب کاظمی رئیس مرکز سنجش، پذیرش و امور فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در پایان گزارشی از آخرین وضعیت ثبت نام دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه و بر تشکیل ستاد ثبت‌نام و ستاد استقبال در واحد‌های دانشگاهی برای راهنمایی دانشجویان تأکید کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمد مهدی طهرانچی دانشگاه آزاد رتبه بندی دانشگاه ها رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد های دانشگاهی واحد های دانشگاه استان ها رشته ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۵۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران

پایگاه رتبه بندی تایمز فهرست دانشگاه‌های برتر آسیا را در سال ۲۰۲۴ میلادی منتشر کرد که در این رتبه بندی ۷۵ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در میان بیش از ۷۰۰ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفتند که دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در فهرست برترین‌های دانشگاه‌های آسیا در این رتبه‌بندی و رتبه ۱۵ در دانشگاه‌های ایران قرار دارد.

پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین المللی است که در ۲۰۱۳ میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد. روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از ۱۸ شاخص در قالب آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی بهره جسته است. اما این شاخص‌ها برای منعکس‌کردن ویژگی‌های مؤسسات آسیایی مجدد تنظیم شده‌اند. رتبه بندی سال ۲۰۲۴ شامل ۷۳۹ دانشگاه از ۳۱ منطقه است.

دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۵۶ در رتبه اول دانشگاه‌های ایرانی قرار گرفته است. تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز از تعداد ۲۹ دانشگاه در سال ۲۰۱۹، به ۷۵ دانشگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است که رشد خوبی را نشان می‌دهد.

دانشگاه توکیو، که برترین مؤسسه ژاپن است، از رتبه هشتم به پنجم رسیده است که بالاترین جایگاه آن از سال ۲۰۱۵ است. در همین حال، مؤسسه برتر کره جنوبی، دانشگاه ملی سئول، از ۱۰ دانشگاه برتر فاصله گرفته و سه پله سقوط کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. ژاپن با ۱۱۹ دانشگاه، پرتعدادترین دانشگاه‌ها را در این رتبه بندی دارد و پس از آن هند با ۹۱ موسسه در رتبه بعدی قرار دارد. از سال گذشته در مجموع ۹۸ دانشگاه به این رتبه بندی پیوسته اند. این افزایش در کشور‌های هند، ترکیه، ایران و پاکستان قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • از بازار داغ دید و بازدید‌ تا تریبون‌های آزاد/ تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه‌خوانی
  • کسب عنوان برتر دانشجویان دانشگاه آزاد سقز در جشنواره نمایشنامه خوانی
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان