Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، مرکز رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان (CWUR) به تازگی رتبه‌بندی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ دانشگاه‌های سراسر دنیا را منتشر کرده است که دانشگاه "هاروارد" توانست برای نهمین سال متوالی عنوان بهترین دانشگاه جهان را به خود اختصاص دهد.

بر این اساس ۱۰ دانشگاه برتر دنیا از نظر رتبه‌بندی "CWUR" به شرح ذیل است:

۱- دانشگاه "هاروارد"(Harvard)

۲- "موسسه فناوری ماساچوست"(MIT)

۳- دانشگاه "استنفورد"(Stanford)

۴- دانشگاه "کمبریج"(Cambridge)

۵- دانشگاه "آکسفورد"(Oxford)

۶- دانشگاه "کلمبیا"(Columbia)

۷- دانشگاه "پرینستون"(Princeton)

۸- دانشگاه "پنسیلوانیا"(Pennsylvania)

۹- دانشگاه "شیکاگو"(Chicago)

۱۰- دانشگاه "ییل"(Yale)

رتبه دانشگاه های ایران

دانشگاه‌های ایران هم در این رتبه‌بندی حضور دارند به طوری که دانشگاه آزاد اسلامی در صدر دانشگاه‌های ایرانی و در رتبه ۳۹۵ جهان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن، دانشگاه تهران رتبه‌ ۵۴۳، دانشگاه صنعتی شریف رتبه ۶۰۸، دانشکده علوم پزشکی تهران رتبه ۶۲۹، دانشگاه صنعتی اصفهان رتبه ۷۰۷، دانشگاه امیرکبیر رتبه ۷۵۹، دانشگاه تربیت مدرس رتبه ۷۹۹، دانشگاه علم و صنعت ایران رتبه ۸۸۷، دانشگاه شیراز رتبه ۹۴۹، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رتبه ۹۶۵ و دانشگاه فردوسی مشهد هم رتبه ۹۸۶ را کسب کردند. رتبه دیگر دانشگاه های ایرانی که در این لیست حضور دارند به ترتیب زیر است.

طی ۹ سال اخیر دانشگاه‌های آمریکایی در تجزیه و تحلیل سالانه این رتبه‌بندی برترین‌های جهان بوده‌اند.

با این حال به نظر می‌رسد شرایط به وجود آمده در فضای آموزشی سراسر جهان که به دلیل شیوع کرونا ویروس اتفاق افتاده است، دانشگاه‌های این کشور را در مقایسه با دیگر کشورهای جهان دچار تزلزل خواهد کرد.

در این رتبه‌بندی تنها ۱۶ دانشگاه آمریکایی در جایگاه خود نسبت به سال گذشته ارتقا داشته‌اند. این در حالی است که ۲۹ کالج سقوط کرده و شش دانشگاه دیگر در همان جایگاه سال گذشته متوقف شده‌اند.

گفتنی است؛ رتبه‌بندی "CWUR"، بزرگترین رتبه‌بندی آکادمیک دانشگاه‌های جهان را ارائه می‌دهد که بر اساس چهار شاخص اولیه این رتبه‌بندی انجام شده است. این شاخص‌ها شامل کیفیت آموزش (۲۵ درصد)، اشتغال فارغ‌التحصیلان (۲۵ درصد)، کیفیت دانشکده (۱۰ درصد) و عملکرد تحقیقی (۴۰ درصد) است

کد خبر 4946221 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه آزاد رتبه بندی دانشگاه ها دانشگاه ها ویروس کرونا امتحانات پایان ترم دانشجویان آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه ها دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه های ایران کاردانی نظام جدید دانشگاه خوارزمی سازمان سنجش دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه های ایران رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۲۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت

براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی آسیایی تایمز، دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای نسبت به سال ۲۰۲۳ در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: بر اساس آخرین آمار اعلامی نظام رتبه بندی جهانی تایمز در خصوص رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، دانشگاه تبریز با صعود کم سابقه ۲۸ پله ای در بین دانشگاه‌های آسیایی توانست جایگاه ۱۲۱ آسیا را کسب کند.

وی افزود: بر همین اساس، دانشگاه تبریز با صعود ۱۲ پله ای در بین دانشگاه‌های کشور نسبت به سال گذشته، توانست جایگاه دوم دانشگاه‌های جامع کشور را پس از دانشگاه تهران برای سال ۲۰۲۴ کسب نماید.

شیری گفت: همچنین در مقیاس "درهمکرد"، دانشگاه تبریز پس از دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، تهران و صنعتی شیراز در جایگاه ششم کشوری قرار گرفت.

*اعتبار بالای نظام رتبه بندی بین المللی تایمز

شیری با اشاره به اعتبار بالای نظام رتبه بندی تایمز اظهار داشت: نظام رتبه بندی بین المللی تایمز از جمله نظام های رتبه بندی معتبر است که با استفاده از شاخص های آموزش، کیفیت پژوهش، محیط پژوهشی، ارتباط با جامعه و صنعت، و فعالیت ها و همکاری های بین المللی اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها می نماید.

دانشگاه تبریز در سال ۲۰۲۴ صعود ۲۰۰ رتبه ای در بین دانشگاه های جهان در نظام رتبه‌بندی بین المللی شانگهای، و نیز صعود ۱۰۰ رتبه ای نظام رتبه‌بندی تایمز (در بین کل دانشگاه های جهان) را نیز تجربه کرده است.

بر اساس این گزارش؛ در لیست ارائه شده  در رتبه بندی آسیایی تایمز در سال ۲۰۲۴ ۷۵ دانشگاه  از جمهوری اسلامی ایران حضور داشته اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان/ مردان ایران در رده چهارم، بانوان هشتم
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت